Bugün hüzünlüyüz…

 Ancak şunu belirtmeliyim ki ulu önderi anmak kadar anlamanın da önemli olduğu gerçeğiyle, bir kez daha karşı karşıyayız.

Atatürk’ü anlamak ne demek?

-Birlikte bir şeyleri yükseltebilmek, yurt sevgisine sahip olmak demektir, Atatürk’ü anlamak.

 -Vatan toprağına, hep birlikte güzel bir şeyler yapabilme özlemidir, Atatürk’ü anlamak.

-Kırmadan, dökmeden, çatışmadan birlikte mücadele etmek ; varlığı da yokluğu da paylaşabilmektir, Atatürk’ü anlamak.

     Mustafa Kemal Atatürk; kutsal kabul edilen tüm değerlerin yok olmasına, aşınmasına, karşı durmuş; istiklâl demiş, vatan demiş, ulus demiş, cumhuriyet demiştir.

  Bizler bu kazanımları,

Atatürk’ü ,doğru anlamalı ve anlatmalıyız.

Bilgide, bilimde, çağdaşlıkta Atatürk’ü anlamak zorundayız.

Türk Milleti’ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış, mücadele etmiş ve kendini milletine adamıştır.

Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; “Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır”

Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda her daim yaşayan ve yaşayacak bir önderdir.

Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır.

Bir milletin yolunu aydınlatmak uğruna kapanan; o gözlerin ışığı hiç sönmeyecek!…

Onun izinde olarak aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.



Leave a reply