Dolgular – Dermal Dolgular

Yıllar içerisinde yüzümüz yer çekimi, yaşlanma, kilo kayıpları ve mimikler sonucu yüzümüzde ki yağ yastıkçıkların da ki erimeler sonucunda volüm kaybetmektedir.

Dolgular hiç mimik hareketi yapmadan yüzümüzde gördüğümüz ince kalın çizgiler, yüzümüzdeki erimiş yağ yastıkları sonucu oluşan çökmeler sarkmalar ya da dolgunlaşmasını istediğiniz alanlarda kullanılabilir

Çizgisel dolgu alanları: Alın, kaz ayakları, dudak üzerindeki sigara çizgileri, burundan ağız köşesine inen gülme çizgileri, ağız köşesinden çeneye inen mutsuzluk çizgileri bu duruma örnektir.

Yağ yastığı erimesi sonucu oluşan dolgu alanları: Elmacık kemiği ve şakak bölgesindeki erimeler, göz altı çukuru, alt çenede yüz ovali üzerindeki jawl hattı (jawline) çökmeleri buna örnektir.

Dolgunlaştırıldığında yüzümüzü daha dinamik gösterecek alanlar: Dudak dolguları, çene, elmacık dolguları ( çökme olmasa bile ihtiyaç duyulabilir), çene hattı jawline ve çene dolguları  bunlara örnektir.

Dünya da güvenle uygulanan dolgulara bakıldığında en çok uygulanan Hyaluronik asid dolgulardır. Hyaluronic asid zaten vücudumuzda doğal olarak bulunan bir madde olduğundan son derece güvenilirdir. Bu tip dolguların erime süreleri 6 ayla 1.5 yıl arasında değişmektedir. Bitkisel kökenli hyaluronik asid dolgularının alerjik reaksiyon oluşturma ihtimali çok az olduğundan daha çok tercih edilmektedir.

Son yıllarda biraz daha uzun etkili PCL (policapralacton) ve kalsiyum hidroksiapatit gibi dolgularda uygun alanlarda kullanılmaktadır. Vücudun kendi yağından elde edilen dolgular geniş alanlarda ve fazla hacimde kullanmak için uygundur. Yağ dolguları homojenliği zayıf olduğundan yüz bölgesinde ki ince çizgiler için tercih edilmez.

Yüz bölgesinde kullanılan dolgular farklı kıvamlarda (molekül ağırlığı ) olduğundan her dolgu her alana kullanılmaz. Göz altı ışık dolguları en ince kıvamda iken elmacık yada çene dolguları en kalın kıvamdaki dolgulardır. Dudak dolgularında orta sertlikte ya da daha düşük ağılıkta ki dolgular kullanılmaktadır.

Dermal dolgu uygulamalarına örnek olarak vereceğimiz tüm işlemler hastanemizde uygulanabilmektedir.

  • Burun kenarından dudak kenarına inen çizgilere Nazolabial dolgu
  • Dudak dolgusu, doğal görünümlü ve kişiye özel şekilde
  • Dudak üstü ve etrafındaki ince sigara çizgileri smoker line, barkod çizgileri
  • Dudaktan çeneye doğru inen, mutsuzluk çizgileri marionette dolgu
  • Göz altı çukuru ve çevresindeki kırışıklıklara gözaltı ışık dolgusu
  • Elmacık dolgusu ve yanak bölgelerindeki çizgilere uygulanan dolgular
  • Çene şekillendirmede çene dolgusu ve çene kontürü dolgusu
  • Çene arka köşesinden çene ucuna uzanan Jawl Hattı ya da Jawline dolguları
  • Şakak bölgesi çökmelerinde şakak dolgusu
  • Yüzde ki asimetrilere yönelik dolgular
  • Alın, boyun ve yüzdeki ince çizgilere dolgu uygulamaları yapılabilmektedir

Hastanemizde Dolgu uygulamaları standart uygulamalar şeklinde yapılmamaktadır. Her bir hasta için anatomik yapınıza uygun olarak ayrı ayrı tasarımlar şeklinde uygulanmaktadır.

Cerrahi ve ameliyatsız estetik uygulamalar da City Hospital olarak sizlerin fiziksel kişisel ve toplum içerisindeki sosyal özellikleriniz dikkate alınarak yapılmaktadır.

Yüzünüzün ışığı solmasın

City Hospital Mersin