BEYİN VE SİNİR CERRAHİ – NÖROŞİRÜRJİ

Beyin, sinir, omurilik ve omurga hastalıklarına yönelik cerrahi ve medikal tedavi ile ilgilenmektedir. Geniş bir yelpazeye sahip olan beyin, omurga, omurilik ve sinir cerrahisi alanında ameliyathanelerimizde modern ve teknolojik her tür nöroşirurjikal cihaz ve teknik ekip desteği ile hizmet vermekteyiz.

Omurga Hastalıkları

Boyun Fıtıkları: Anterior Servikal diskektomi, posterior laminektomi+Foraminotomi yapılmaktadır

Bel Fıtıkları: Hastanemizde bel fıtıklarında uygun vakalarda kapalı sistem bel fıtığı cerrahisi (tam endoskopik lomber diskektomi), Mikrocerrahi ile lomber diskektomi, Lazerli epiduroskopi yapılmaktadır.

Bel Kaymaları ve skolyoz (kamburluk): Kapalı sistem perkütan stabilizasyon ve posterior lomber stabilizasyon yapılmaktadır.

Kapalı sistem fıtık ameliyatlarında hastane de kalma süresi çoğu zaman 1 gündür. Hastalar 3 ile 7 gün arasında işlerine dönebilmektedirler.

Kaza yada travma sonucu oluşan Beyin yada omurga yaralanmaları

Kafa travması ve omurga yaralanmalarında erken dönemde müdahale gerekmektedir. Bu durumda hastaların çoğunda tedavi yoğun bakım ünitemizle birlikte yapılmaktadır.

Acil durumlar için Hastanemiz 24 saat bilgisayarlı tomografi – BT -, Manyetik Rezonans Görüntüleme – MR – hizmeti vermektedir.

Çocukluk Çağı Beyin ve Sinir Hastalıkları (Pediatrik Nöroşirürji)

Doğuştan veya sonradan oluşan kafa ve omurga hastalıklarına yönelik ameliyatlar yapılmaktadır. Bunlar arasında özellikle Hidrosefali, meningosel, meningomyelosel, chiari malfarmasyonu, diastometamyeli çok sık rastlanmakta ve ameliyatları hastanemizde yapılmaktadır.

Beyin Damar Hastalıkları

Arterio-Venöz Malformasyon: Atar ve toplardamarların beyinde oluşturduğu damar yumağı şeklinde kanamaya eğilimli bir hastalıktır.

Beyin Damarı Anevrizmaları: Beyin damarlarında ortaya çıkan baloncuk şeklindeki yapılar,bazen kanama ile hayati kayıplara sebep olabilmektedir.

Beyin Kanamaları: Beyin dokusu, boşlukları yada zarları arasına kan sızması halidir.

Beyin ve Omurilik Tümörleri

Erişkin ve çoçukluk döneminde beyin ve sinir tümörlerine yönelik  mikrocerrahi ve endoskopik tekniklerle cerrahi girişim uygulanmaktadır.

 

Leave a reply